Over de auteur

Kevin de Haan (pseudoniem) is de auteur van de Islasec Detectives, een cozy detectiveserie die zich afspeelt in de Achterhoek.

Kevin is 41 jaar en woont in Utrecht, maar is ook vaak in de Achterhoek en de Liemers te vinden voor research of familiebezoek. De auteur heeft in het verleden een tijdje in IJsland gewoond, en heeft daar een studie gedaan naar plaatselijke volksverhalen en legendes. Bij terugkomst viel het hem op dat veel thema’s van dit soort verhalen sterk overeenkomen met Nederlandse volksverhalen. Deze lokale legendes vormen de mensen en hun geschiedenis; of je nou in Reykjavik of in Lochem woont.

Dat is misschien de reden waarom deze elementen ook een grote rol spelen in de serie detectiveromans over Islasec, het Achterhoeks beveiligingsbedrijf van Laufey Gísladóttir en haar collega Niels. Aangezien de auteur altijd een grote voorliefde gehad heeft voor de klassieke detectiveverhalen van bijvoorbeeld Arthur Conan Doyle en Agatha Christie, zijn de verhalen ook vormgegeven als een moderne ‘whodunit’: vlot geschreven en met een knipoog op zijn tijd, zoals echt cozy mystery hoort te zijn. Met als toevoeging een vleugje cybersecurity, omdat Kevin waarde hecht aan digitale technieken die realistisch zijn weergegeven.

 

Meer informatie? Lees ook het interview met Kevin de Haan.