Over de auteur

Ik ben de auteur van de Islasec-detectives. Ik ben 38 jaar en heb onder andere een voorliefde voor volksverhalen, detectiveseries en de boeken van Iain Banks. Het leukste aan detectiveseries vind ik de logische puzzel die in goede verhalen terug te vinden is.


Ik wilde al een lange tijd graag een klassiek detectiveverhaal schrijven, met ‘red herrings’ en vreemde personages. Het verhaal moest luchtig zijn, vlot geschreven en met een knipoog.
Het aantrekkelijke van detectiveverhalen is voor mij altijd het zoeken naar verborgen aanwijzingen tot de uiteindelijke vraag ‘wie heeft het gedaan’. Ik heb geprobeerd om zo’n puzzel te vertalen naar een situatie die zich in een fictief gebied in de Achterhoek afspeelt. De Achterhoek is met zijn historische coulissenlandschap, zijn volksvertellingen en landhuizen de ideale plek om een Nederlands moordmysterie te laten plaatsvinden.
Ik vond het echter ook belangrijk om het verhaal te voorzien van een modern tintje. Nederland staat immers in de top 10 van de landen met het hoogste percentage internetgebruikers. Dat was voor mij de reden om zowel ouderwetse scherpzinnigheid in het verhaal te verwerken als ook het digitaal speurwerk door middel van moderne systemen. Beide elementen worden vertegenwoordigd door respectievelijk Laufey en Niels.